fredag 30. august 2013

Ut på tur, aldri sur

 I dag var det tid for andre time i materiel design. Vi startet med litt teori før vi dro ut i skogen og hugget ned et tre! Dette er en ny opplevelse for meg, men veldig lærerik.

Etter å ha hugget ned treet startet sagaerbeidet. Vi måtte sage biter på ca 40 cm, før vi tok dem med inn og hugget dem i 16 biter (ca samme str som ved). Deretter måtte vi kappe av dem, slik at de ble lettere å spikke "om" til runde pinner. Disse skal senere være "sprosser" som skal være en del av en krakk.

Klar til å hugge i vei

Slik ser de ut, ferdig hugget

Nå har jeg hugget vekk litt av spissen, neste gang skal jeg spikke dem
Jeg er spent på hvordan denne "taburetten", altså krakken, kommer til å se ut, men jeg er ganske sikker på at den ikke kommer til å bli med hjem til Norge. Det har jeg mest sannsynlig ikke plass til :p

Camilla

tirsdag 27. august 2013

Første skoledag - spikke en kniv

I dag var første skoledag i faget "Materiel design". Vi fikk masse info om faget og vi startet på vår aller første oppgave - vi skulle lage vår egen kniv.

Vi gikk først ut i skogen og hugget ned noen trær som deretter ble delt i små biter. Vi fikk utdelt hvert vårt knivblad og skulle deretter banke det inn i våre trebiter. Min første trebit ble ødelagt, men den andre gikk det bra med.

Deretter begynte vi å forme trebiten slik at den best mulig skulle passe i hånden vår. Vi prøvde også å få enden av kniven til å bli litt rund.

I neste time er jeg usikker på hvor mye jeg skal pusse kniven. Pusser jeg bare litt har jeg et bedre grep om kniven, men pusser jeg den mye blir den god og myk.. Vi får se hva jeg bestemmer meg for.

Her er noen bilder fra prosessen:

Her har jeg banket knivbladet inn i trebiten

Her har jeg startet med spikkingen.

Ferdig for dagen, nå venter pussearbeidet!

Camilla

Velkommen til min blogg!

Så hyggelig at du ville stikke innom min blogg. Dette er en blogg som er laget i anledning faget "Materiel Design". Her vil jeg legge ut bilder av ferdige produkter, samt bilder underveis som nye produkter blir til.

Camilla